A Lakókocsiról mindent....

www.nyaralas-lopar.huSanmarino Autós Kemping

Először a Kemping Bejárata, hogy mindenki könnyedén felismerje hogy megérkezett a Nyaralás helyzsínére !

Kempingben Főbejárata

Lakókocsi Elhelyezkedése a Kemping Területén.....

Amikor megérkeznek a kempingben, és a Recepciónál bejelentkeznek, megkapják kezükbe a lakókocsi kulcsát, illetve egy kis papír kártyát melyre a sorompón való első áthaladáskor felírják majd a autó rendszámá. Ezzel a kártyával tudnak majd bármikor belépni autóval a kemping területére, Reggel 06 és este 10 óra között.

Lakókocsi elhelyezkedése a kempingben

Amint áthajtottak a sorompón, egyenesen kell menni, majd az első lehetőségnél balra kell fordulni, utána ismét az első lehetőségnél balr kell fordulni (jobb oldalt a kocsimosó épülete van). Ekkor már azon a kis aszfalt úton vannak amely egyenesen a lakókocsi felé vezet. A 4. számú vizes blokkot jobb oldalt találják, amint elhaladnak előtte kb 20 méter múlva a bal oldalon megtalálják a lakókocsit.

4. számú Zuhanyzó

A lakókocsi előtt a két fa között fenntartott parkolóhely van a lakókocsihoz. Egy GP feliratú tábla mutatja a helyet. Itt csak az parkolhat aki éppen kibérelte a lakókocsit. Ha bárki más oda állt, kérem szóljanak neki, mert ez egy fizettett parkoló hely az Önök részére, így más nem jogosult annak a használatára.

Parkoló a két fa között

A lakókocsi Knaus tipusú 14 éves, kiváló állapotban lévő, mely a környező lakókocsik átlagos 30 évével szemben rendkívül fiatalnak számít, mind esztétikailag mind komfortra a legjobb a környékben.

Knaus

Néhány kép a lakókocsi környékéről

Szeretnék néhány képet megosztani Önökkel a lakókocsi elhelyezkedéséről, és közvetlen környezetéről, mert így vizuálisan könnyebben meg tudják találni majd élőben a tengerparti kempingben. Miutám elfoglalták az Önök részére fenntartott parkoló helyet, elkezdődhet a kipakolás és a lakókocsi meghódítása. Ha szemben állnak a lakókocsival, (melyen jól látható GP felirat találhat) a jobb oldalon található egy beton átjáró mely az esővíz elvezető árok felett megy át. Ez az átjáró közös használatú a többi mellettünk levő lakókocsival együtt.

Beton átjáró

Kérem ezt használják, és ne ugráljanak át az árkon, mert Balesetveszélye, főleg a kis gyermekek számára. Az Önök lakókocsija könnyen felismerhető, mert ez a legszebb azon a soron, és szép ápolt virágoskert található előtte. Egyből fel lehet ismerni, mert sokkal jobb állapotú mint a mellette levők.

Lakókocsi környékeLakókocsi környékeLakókocsi környékeLakókocsi környéke

A lakókocsi 3 fő részből áll:

 • Külső nyitott elősátor
 • Belső zárható elősátor
 • Lakókocsi belső tere


 • Külső nyitott elősátor

  A külső sátor alatt található egy 6 személyes műanyag asztal székekkel. A sátor alja egy könnyedén tisztán tarthatő speciális hálóval van beborítva, hogy ne hordják be a homokot a lakókocsi belső részébe.

  Külső nyitott elősátor

  Középen világítással van ellátva, mely a zárható belső sátorban, a felhajtható ajtó szélén található a sátorrúdon.

  Külső nyitott elősátor

  A strandoláshoz szükséges matracokat, székeket, papucsokat, homokozókat nyugodtan kint lehet hagyni, nem jellemző hogy bármi is eltűnjön.

  Külső nyitott elősátor

  Külső nyitott elősátor

  Külső nyitott elősátor

  Külső nyitott elősátor

  Ami viszont értékes az Önök számára, azt kizárólag a lakókocsi belsejében tárolják, mert egyedül az zárható. De kérem ne feledjék el becsukni belülről az összes ablakot először, és utána bezárni az ajtót, mert csak így nem tudnak bejutni idegenek a lakókocsiba. A kinti asztalon parktikus étkezni, mert közben élvezhetik a kemping nyüzsgését, mely a nyaraláshoz elengedhetetlenül hozzá tartozik. Dohányozni az elősátor alatt lehet, de kérem figyeljenek rá hogy a csikkel ne égessék ki a földön található hálót. Minden esetben használjanak hamutálat.

  Külső nyitott elősátor

  Gyertyát használni a külső asztalon nagyon hangulatos, és igazi nyaralásoso hangulatot teremt, de kérem figyeljenek rá, hogy csak a kis üveg csészébe tegyék azt, és miután bemennek aludni oltsák el, nehogy tűz keletkezzen. A külső nyitott sátor kétvégében találhatók, madzagok melyeket lehet hazsnálni teregetésre.

  Belső zárható elősátor

  A belős sátor a külső nyitott sátoból közelíthető meg. A középen található ajtót kétoldalt fel kell cippzárazni,ezután fel lehet tekerni, és rögzíteni lehet a felhajtott pozícióban, 2 darab madzag segítségével. Az belső sátor alja, egy fémvázas fa burkolatú fix padlózat, linóleum borítással. Könnyen kisöpörhető és felmosható. A belső sátor két végében található egy nagy felületű szellőző részét, melyet kivülről lehet lezárni egy lehajtható ponyvával. Ezt alpból nyitva lehet hegyni, hogy jobban mozogjon a levegő, de estére illetve esős időben mindenképpen cippzározzák le mert különben oldalról bever az eső a belső sátorba, és akkor eláznak a bent lévő cuccok.

  Belső sátor

  Belső sátor

   Az elősátorban megtalálható:
 • Hűtőszekrény
 • Kis tároló szekrény, poharakkal, evőeszközökkel, tányérokkal
 • Mikrohullámú sütő a hűtőszekrény tetején
 • Elektromos főzőlap a kis tároló szekrény tetején.
 • Állólábas ventillátor
 • 6 személyes műanyag asztal székekkel
 • Összehajtható pótágy
 • Függő tároló hálók
 • Takarító eszközök a sarokban


 • Belső sátor

  A belső sátorban lévő asztalon kint lehet hagyni a pipere cuccokat, nagy táskákat, bőröndöket, cipőket, élelmiszereket, innivalókat az asztal alatt kényelmesen lehet tárolni. Amikor elmennek akkor cippzározzák le a bejárati ajtót, így az eltakarja a bent tárolt cuccokat. 5 éve járunk ebbe a lakókocaiba nyaralni, ég eddig soha nem tünt el semmi a belső elősátorból. Természetesen az értékeket mi is benn tároljuk mindig a lakókocsi belsejében, bezárt ablakok mellett. A belső elősátorban is található világítás, melyet a lakókocsi ajtaja mellett bal oldalon találhatnak meg. A sarokban megtalálható plussz hosszabbító, ha esetleg szükséges. A belső sátorban dohányozni, és gyertyát gyújtani szigarúan tilos, mivel könnyen kigyulladhat a lakókocsi. Kérem figyeljenek erre nagyon. Tűzoltó palack megtalálható a lakókocsi belsejében az ágy alatt.

  Lakókocsi belső tere

  A lakókocsiba a belső sátorból lehet bejutni a szemben lévő ajtón keresztül. A lakókocsi ajtaja zárható kulccsal, hogy ez hogyan működik azt kiírtam az ajtóra, hogy könnyebb legyen használni. Minden esetben olvssák ezt el, mert ha üresen hagyják a lakókocsit kérem zárják azt kulcsra, és ne feledjék az összes ablakot belülről nem csak behajtani hanem be is zárni. Csak így lesznbek biztonságban az értékeik ! A lakókocsiban található tároló szekrényeken középen van egy barna gomb, melyet ha benyomnak akkor kinyitható az ajtó.
   A lakókocsi belseje 3 fő részre osztható:
 • Háló rész bal oldalon


 • Belső sátor

  Belső sátor

  Belső sátor

 • Háló rész jobb oldalon


 • Belső sátor

 • Középső rész


 • A két végében található háló részek, 2-2 felnőtt részére kényelmes helyet biztosítanak. Amennyiben 5. felnőtt is van a társaságban, az a belső elősátorban lévő pótágyat kényelmesen használhatja. A lakókocsi 5 személyes belül, általában 2 felnőtt és 2-3 gyerek részére kényelmes pihenést tesz lehetővé. Amennyiben 6. személy is nyaral a társasággal az mindenképpen a külső pótágyat használja. A lakókocsi árában 5 személy részére biztosított a nyaralás. Természetesen ha 6. személy is van Önökkel, és elférnek akkor maradhat a 6. is, de elméletileg azt be kellene jelenteni a kempingben, és ki kellene mindent pluszban fizetni rá. Ilyen esetben, nem hivatalosan azt tudom javasolni, hogy csak 5 személy útlevelét adják le a recepción bejelentkezéskor, mert utána már senki nem nézi hogy 5-en vagy hatan vannak. Mindenképpen arra figyeljenek, hogy max. 5 személy legyen illetve a legfontosabb szempont, hogy annyian legyenk hogy kényelmesen elférjenek egy 5 személyes lakókocsiban, hiszen ne feldjék nyaralni mennek nem nyomorogni. A lakókocsiban a jobb oldali hálófülke ajtaját el lehet húzni, ha esetleg valaki nyugodtabban akar aludni. Középen a tükör mellett található egy kis egy ajtós tároló szekrény(eredetileg ez a wc és zuhanyzó a lakókocsiban, de ezeket nem lehet használni), mely le van zárva, privát szekrény kérem ne próbálják meg kinyitni feszegetni. Tároló szkrények körben fenn a plafon alatt megtalálhatóak, kérem azokat használják. A bejárattal szemben található egy kétajtós háromnegyedes szekrény, melyben edények, és konyhai eszközök találhatók meg. Amennyiben a belső sátorban lévő tároló szekrény üres, kérem itt keressék a konyhai eszközöket.

  Belső sátor

  A tükörrel szemben a jobb oldalon az ajtó mellett, a szekrényen(ez az eredeti tűzhelye és hűtője a lakókocsinak, de hasznalaton kívül vannak) található egy kis TV ls egy DVD lejátszó is. Mindkettöhöz van távirányító. A lakókocsi belsejét könnyű tisztán tartani, felsöpörhető és fel is mosható. Kérem igyekezzenek tisztán tartani, hogy az Önök után érkezők is élvezhessék ennek a lakókocsinak a konfortját. Az ablakok előtt található függönyökkel óvatosan bánjanak, mert könnyen leszakítható. Minden ablakon megtalálható egy sötétítő rollni, melyet középen megfogva könnyen le lehet húzni az ablak aljáig, mejd a két végé lévő kis madzagot be lehet akasztani egy műanyag kis pöcökbe. Kérem vigyázzanak rá és ne szaggasák szét a sötétítő ernyőt. A lakókocsi két végében lévő ablakok nyithatóak, és ki is támyaszthatóak. Kallantyú elforgatásával nyitrható, de van olyan amelyiken középen be kell nyomni a gombot, hogy el lehessen forgatni. Kitámaszthatóak különböző magasságban, de kérem óvatosan bánjanak vele, mert mint minden ez is eltörhető. Ezeken felül nyitható még a tető ablak is. A két oldalon megtalálható fogantyút kell felfele tolni, jobb és bal oldalon is. Esős időben, illetve ha üresen hagyják a lakókocsit, minden esetben zárják le az ablakokat ! A lakókocsi ajtaj éjszakára belülről is zárható, csak a műanyag kallantyút kell felhúzni, és így éjszaka senki nem tudja azt kivülről kinyitni amíg Önök alszanak.

  Vissza a kezdő oldalra ......